Yhteistyö

Apuja, neuvoja, koulutusta

Koulutukseen voidaan käyttää useita eri etäyhteysalustoja, kuten Zoom, Skype, Teams…

Haluatko tutkia sukuasi itse, mutta et tiedä kuinka se tehdään? Olet ehkä jo tehnyt sukututkimusta jonkin verran, mutta sinulla on tullut ongelma vastaan, etkä tiedä kuinka jatkaa siitä eteenpäin. 

Minä annan apua ja neuvoja sekä pienempiin että suurempiin ongelmiin. Koulutusta voin antaa yksittäisille henkilöille tai ryhmille. 

Valmis sukuselvitys

Esipolvi- ja jälkipolviselvityksiä

Teen sukututkimuksen valmiiksi halutussa laajuudessa ja muodossa.

Jokainen tutkimus on yksilöllinen ja laadukas. Se perustuu ilmaiseen kirjalliseen tutkimussuunnitelmaan ja sovittuun budjettiin.

Tutkimuksessa noudatetaan sukututkimuksen käytännessääntöjä. 

Tutkimus sisältää saatavilla olevat syntymä- ja/tai kastetiedot, vihkitiedon sekä kuolin- ja/tai hautaustiedot. Henkilöistä kirjataan lastenkirja- ja rippikirjasivut sekä mahdolliset muuttotiedot, jolloin henkilöt voidaan jäljittää myöhemminkin. Tutkimustuloksista henkilöstä käytetään syntymätiedoissa esiintyvää nimeä ja muut myöhemmät nimimuodot kirjataan ylös. Asiakkaan niin halutessa nimi voidaan normalisoida suomenkieliseen muotoon.

Kaikki tekemäni tutkimustyö perustuu alkuperäisiin lähteisiin kuten kirkonkirjoihin. Joissakin seurakunnissa kirkonkirjat ovat tuhoutuneet osittain tai lähes kokonaan. Näissä tapauksissa tutkimusta voidaan tehdä muista asiakirjalähteistä, kuten henkikirjoista. Kirkonkirjoja ovan mm. rippi- eli pääkirjat ja lastenkirjat, sekä syntyneiden/kastettujen-, vihittyjen-, kuolleiden/haudattujen- ja muuttaneiden luettelot.

Näistä lähteistä yleensä selviää tutkittavien elämänvaiheet. Mikäli halutaan laajentaa perustutkimusta tai se ei anna kaikkia haluttuja vastauksia, voidaan tutkia muita aikalaislähteitä, kuten maakirjat, läänintilit ja voudintilit, siirtolaisuusasiakirjat, perunkirjoitukset, sotilasrullat, kantakortit, sotapäiväkirjat, historiallinen sanomalehtiarkisto (vuodesta 1771), historialliset kartat ym.

Tehty tutkimus tallennetaan aina GEDGOM-muotoon lähteineen. Tulokset voi saada myös Ancestral Quest, Rootsmagic tai Sukujutut -tiedostona tai ihan PDF-/word-tiedostona. 

Tutkimustulokset voi myös saada painetussa kirjallisessa muodossa tai sukutauluna.

Valmiiseen sukuselvitykseen voidaan lisätä asiakkaan omia kuvia.

Digitointi

Vanhan paperilla olevan sukututkimuksen saattaminen digitaaliseen muotoon.

Onko teillä ennen digiaikaa tehty sukuselvitys paperilla? Tarjoan digitoimispalvelua, jossa olemassaolevat tiedot siirretään haluttuun tietokantaan tai sukututkimuspalveluun. Näin olemassaolevaa tutkimusta on helpompi jatkaa ja ylläpitää. Asiakkaan niin halutessa, voin myös tarkistaa tietojen paikkansapitävyyden digitoimisen yhteydessä halutussa laajuudessa.

Hinnasto

  • Perustuntihinta on 49 €/h (sis. alv)
  • Tuntiveloituksen lisäksi on mahdollista sopia valmiista paketista, jossa on kiinteä hinta sisältäen mahdolliset matkakulut 50 km säteellä toimipaikasta (lisäkilometrit 0,15 €/km)
  • Jokaiseen sukuselvitykseen sisältyy ilmainen tutkimussuunnitelma.
Esimerkkejä tutkimuskokonaisuuksista Henkilömäärä Hinta
Kohdehenkilön esivanhemmat 2 polvessa äidin tai isän puolelta (1700-1800 -luku)
6
120 €
Kohdehenkilön esivanhemmat 4 polvessa äidin tai isän puolelta (1700-1800 -luku)
30
590 €
Kohdehenkilön esivanhemmat 5 polvessa äidin tai isän puolelta (1700-1800 -luku)
62
990 €
Laajennettu 5 sukupolven tutkimus, sisältää perheiden lapset ja lasten puolisot (1700-1800 -luku)
vaihtelee
1500 €
Kohdehenkilön jälkipolviselvitys
vaihtelee
alkaen 100 €

Esipolvitutkimuksessa henkilömäärä on ilmoitettu maksimimäärän mukaan. Mikäli sukuhaarat yhtyvät eli löytyy yhteisiä esivanhempia tai on aviottomia lapsia, joiden isä on tuntematon, niin henkilömäärä on pienempi, joten hintaa tarkistetaan myös alemmas. Jälkipolviselvityksessä hintaan vaikuttaa haluttu tutkittavien sukupolvien määrä.