Sukututkimus Suomen ulkopuolella ja siirtolaisuus

Päivitetty 5.10.2023

– Kansallisarkisto Arkistojen Portti

– Digihakemisto

– Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa.

– Siirtolaisuusinstituutti

Sukututkimuksen ulkomaisia verkkolähteitä ja keskeisiä suomalaisten asutushistoriaan ja siirtolaisuuteen liittyviä aineistoja – Suomen Sukututkimusseura

– New Yorkin kautta Amerikkaan muuttaneet

– Norjan Sukututkimusseura

– Digitaaliarkisto on portti Norjan digitaalisiin kokoelmiin, ja sitä ylläpitää Norjan kansallisarkisto.

– Norjan sukututkimusyhdistyksen oma wiki sukututkijoille ja se käsittelee sukututkimusta, paikkoja ja sukututkimukseen liittyviä ilmaisuja. Siitä on tullut tärkeä lähde Norjan sukututkijoille. Se sisältää tällä hetkellä yli 2 000 artikkelia.

– Norjan suurin sukututkimusjärjestö Slekt og Data on julkaissut laajan rekisterin Norjan hautakivistä. Suurin osa Norjan hautausmaista on rekisteröity ja haettavissa tietokannasta.

– Tietokanta Norjalaisista maatilojen nimistä

– Tanskan kansallisarkisto

– Tanskan kansallisarkistosta löytyvät digitoidut asiakirjat, kuten kirkonkirjat ja väestöluettelot.

– Tanskan väestötietokannasta (DDD) voit hakea tietoja monista eri lähteistä. Voit hakea henkilöitä tai perheitä, kun sinulla on jo joitakin tietoja. Tietokantoihin lisätään koko ajan lisää tietoja.

– Marianne ja Dan Nicolaysen ylläpitämä yksityinen sivusto, joka kerää paljon hyödyllistä tietoa sukututkimuksesta Tanskassa, sekä tietokantoja että linkkejä muihin lähteisiin. Tietokannat perustuvat suurelta osin Tanskan väestötietokannan sisältöön, ja sivuston tavoitteena on tehdä sisällöstä mahdollisimman helppokäyttöistä.

– Danske Slægtsforskere -yhdistys perustettiin vuonna 2018 DIS-Danmarkin ja Tanskan sukututkimusyhdistyksen (Sammenslutningen af Slægtshistoriske Foreninger) yhdistymisen tuloksena. Se on nykyään Tanskan suurin yksittäinen sukututkimusyhdistys, jolla on yli 7 000 jäsentä. Danske Sgenetsforskeresin verkkosivuilta saat apua kaikkeen käsikirjoitusten etsinnästä ja tulkinnasta aina ohjelmien ja Internet-hakujen teknisiin ongelmiin. He ylläpitävät myös sukututkijoille suunnattua DIS-Danmarkin wikiä, joka löytyy täältä.

– 1700- ja 1800-luvuilla englannin kielisissä lähteissä käytettyä lääketieteellistä sanastoa

– Vanha lääketieteellinen sanasto – AccessGenealogy

– Free access to over 20,000 images of Registers produced by the Archbishops of York, 1225-1650, in addition to a growing searchable index of names, subjects, places and organisations.

– Findmypast

– These people are listed in the book as living in the following towns in the Upper Peninsula of Michigan in 1926.

– Karjalan tasavallan Kansallisarkisto on avannut merkittävän arkistokokonaisuuden. Palvelussa on selattavana asiakirjoja, valokuvia ja muita dokumentteja Neuvosto-Karjalaan mainittuina vuosikymmeninä saapuneisiin Amerikan ja Kanadan suomalaisiin liittyen. Lue lisää

– Wikipedia

– Arkistojen Portti

– Wikipedia

– Laaja sukututkimukseen liittyvä linkkisivusto – Cyndi Ingle