Tavoitteeni

Tavoitteeni on auttaa muita tuntemaan sukujuurensa, joko tekemällä tutkimustyön heidän puolestaan tai kouluttamalla ja tukemalla heitä, jotta he osaisivat tehdä tutkimustyön itse.

Heidi Kuosmanen

Hieman minusta

Nimeni on Heidi Kuosmanen

Olen innokas, ahkera, analyyttinen, pitkäjänteinen, luotettava, tykkään ratkaista ongelmia, kuulun uuteen sukututkijapolveen ja minulla on tekniikka hallussa. Olen filosofian maisteri epäorgaanisesta ja analyyttisestä kemiasta.

Sukututkimusyrittäjän ura lähti käyntiin harrastuksesta, kun suvun alkulähteiden selvittäminen, sukukirjan tekeminen, vapaaehtoistyö sukututkimuksen parissa ja muiden auttaminen vei ison osan ajasta.

Rakastan opettamista, ja minulle on sanottu, että osaan hyvin opettaa, olen kärsivällinen ja kuuntelen oppilaitani. Opetan ajoittain myös kemiaa sukututkimuksen lisäksi.

Tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa ja tunnen iloa siitä, kun toiset ihmiset saavat avun kauttani.

Eniten tietoa minulla on vanhojen Hämeen, Uudenmaan ja Viipurin läänien alueilta sekä Pohjois-Savosta, mutta olen tehnyt tutkimusta myös hyvin laajalti muualtakin Suomen maata.

Ruotsin kirjojen tutkimisesta minulla on myös runsaasti kokemusta.

Kunnioitan niitä vanhoja sukututkimuspolvia, jotka ovat jo tehneet paljon työtä aikaisemmin ja olen kiitollinen nyt jo edesmenneelle rakkaalle opettajalleni, joka johdatti minut sukututkimuksen välillä hyvinkin salaperäiseen maailmaan.

Sukututkimus on sydämeni halu.

Saan paljon iloa toisten auttamisesta.