FamilySearch tukeen on mahdollista ottaa yhteyttä sähköpostilla:
suomi-tuki@familysearch.org
FamilySearchillä on oma Yhteisö
Yhteisössä voi esittää kysymyksiä ja saada vastauksia, siellä on myös erilaisia sukututkimusryhmiä.
Yhteisö toimii vielä pääosin englanninkielellä, mutta siellä on jo yksi suomenkielisille tarkoitettu oma ryhmä, jossa voi keskustella kaikenlaisista sukututkimukseen liittyvistä kysymyksistä ja saada apua varsinkin FamilySearchiin liittyen.
Tule mukaan indeksoimaan
Osallistu
FamilySearchin sukututkimuskeskukset
Salt Lake Cityssä, Utahissa, Yhdysvalloissa on pääsukututkimuskirjasto, Family History Library.
Ympäri maailmaa FamilySearchillä on paljon pieniä sukutukimuskeskuksia, joissa on mahdollista tehdä sukututkimusta ja joita vapaaehtoiset ylläpitävät. Suomessa on 29 sukututkimuskeskusta, joista suurin osa toimii iltaisin tai ajanvarauksella. Etsi lähin sukututkimuskeskus.
Keskuksien koneilta on ilmainen pääsy monille maksullisille sukututkimussivustoille.
Ancestry tarjoaa pääsyn tuhansiin asiakirjakokoelmiin ympäri maailman, mukaan lukien maahanmuutto-, väestölaskenta-, äänestys-, henkilökohtaiset- ja sotilastiedot; sanomalehdet ja aikakauslehdet; sukupuut; valokuvat ja kuvat; hakemistot, kartat, oikeustiedot, maarekisterit, testamentit ja talousasiakirjat, kertomukset, muistot ja historiat; ja yksityiskohtaiset tiedot syntymistä, avioliitoista, kuolemista, maanomistuksesta ja paljon muuta. Ancestry on maailman suurin voittoa tavoitteleva sukututkimusyhtiö.
ArkivDigital on suurin yksityinen taho, joka tarjoaa verkossa ruotsalaisia kirkon kirjoja ja muita historiallisia asiakirjoja. Kaikki kuvat ovat uudestaan kuvattu värikuvina alkuperäisistä asiakirjoista.
Geneanet on Ranskassa, Belgiassa, Alankomaissa, Ruotsissa ja Saksassa ensimmäinen sukututkimukselle omistettu sivusto, jolla on 3 miljardia viitattua henkilöä ja 600 000 puuta verkossa. Geneanet-yhteisössä on 2 miljoonaa jäsentä, jotka vaihtavat sukututkimustietoja.
Ympäri maailmaa miljoonien ihmisten käyttämä; sukututkimukseen, sukupuun rakentamiseen ja valokuvien, historiallisten asiakirjojen ja muun lisäämiseen.
Löydä FamilySearchin Family Treessä uusia tutkimusmahdollisuuksia jälkeläislinjoissa.
Tämä täysin haettavissa oleva tietokanta Britannian kirjaston sanomalehtiosastoista tarjoaa täydellisen sarjan 48 kansallista ja alueellista viktoriaanista brittiläistä sanomalehteä vuosilta 1800–1900. Ne tukevat siirtomaahistorian, sukututkimuksen, politiikan, kaupunkitutkimuksen ja tiedotusvälineiden kursseja .
Tutkittava tieto: Sisältää indeksoituja, haettavia tietoja yli 4 miljoonasta sotilasta ja tuhansista taisteluista sekä 15 000 valokuvaa.
Kirjeet ja päiväkirjat: Sisältää noin 100 000 hakemistosivua päiväkirjoja, kirjeitä ja muistelmia, mukaan lukien 4000 sivua aiemmin julkaisemattomia käsikirjoituksia, kuten Amos Woodin ja hänen vaimonsa kirjeet ja Marylandin viljelijän William Claytorin päiväkirja.
Kuvat, valokuvat, julisteet ja muut painotuotteet: Tarjoaa elävän historian Yhdysvaltain sisällissodasta yli 1400 kuvalla.
Sosiaali- ja kulttuurihistoria: Tunnettujen historiallisten henkilöiden selonteot.
Naiset ja sosiaaliset liikkeet Yhdysvalloissa: Naisten historiaa yhteiskunnallisissa liikkeissä Yhdysvalloissa vuosina 1600–2000.
Edistä sukututkimustutkimustasi tänään AmericanAncestors.org -sivustolla! New England Historic Genealogical Societyn (NEHGS) asiantuntijahenkilöiden perustama AmericanAncestors.org on portaali maan korkealaatuisimmista ja kattavimmista sukututkimuspalveluista. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme, eräisiin alan arvostetuimpiin sukututkijoihin. Lue merkittävimmästä alkuperäisestä apurahasta ja tärkeimmistä sukututkimusjulkaisuista. Saa pääsy verkossa miljooniin asiakirjoihin, jotka ovat haluttuja ja joihin on yksinoikeus. Opi perusteellisilla verkkokursseilla ja -webinaareissa asiantuntijoilta. Tutustu Amerikan suurimpaan alkuperäiseen sukututkimusmateriaalikokoelmaan.
Verkossa oleva sukututkimuksen verkosto niille, joilla on Uuden-Seelannin juuret.
findmypastin avulla on helppo tutkia sukuasi Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja luoda sukupuusi. Hae väestölaskennan asiakirjoja ja jäljitä syntymät, avioliitot ja kuolemat saadaksesi perheesi historia eloon. Huomaa, että kaikki findmypastin sisältö ei ole käytettävissä sukututkimuskeskuksissa.
1911 British Census (pääsy findmypast-verkkosivuston kautta) —Yhdistyneen kuningaskunnan vuoden 1911 väestönlaskenta on luettelo kaikista Englannissa ja Walesissa vuonna 1911 asuneista. Se tarjoaa ainutlaatuisen otoksen tuolloin asuneiden elämästä.
Etsi tai selaa miljoonia historiallisia asiakirjoja ja valokuvia. Fold3 on keskittänyt pyrkimyksensä kerätä paras sotilastietueiden ja tarinoiden online-kokoelma. Fold3-nimi heijastaa sotahistoriaa ja kunniaa, koska perinteisesti lippujen taittoseremonian kolmas taitos kunnioittaa ja muistaa veteraaneja heidän uhrauksestaan puolustaa maata ja edistää rauhaa maailmassa.
Suurin verkkolehtiarkisto sisältää 12 100 sanomalehteä 1700-luvulta 2000-luvulle, ja miljoonia uusia sivuja lisätään kuukausittain.
Tarjoaa pääsyn 1800-luvun amerikkalaisten länteen suuntautuviin maahanmuuttoasiakirjoihin.
Vanhoja suomalaisia asiakirjoja FamilySearchissä
Suomalaisia vanhoja asiakirjoja on kopioitu ja kuvattu sekä kuvataan edelleen, jotta alkuperäisiä asiakirjoja voidaan suojella paremmin tuhoutumiselta ja jotta niiden käytettävyys olisi parempi.
Utahin sukututkimusseura (Utah Genealogical Society), joka tunnetaan nykyisin nimellä FamilySearch, kuvautti vuosina 1949-1955 laajasti mikrofilmeille (yli 13 300 rullallista) suomalaista arkistoaineistoa; ei pelkästään kirkonkirjoja, vaan myös tuomiokirjoja, perukirjoja, henkikirjoja, sotilasrullia jne. Filmaamisen jälkeen seura lahjoitti noin 10 miljoonaa kuvaa Suomen Kansallisarkistolle. Suurin osa näistä mikrofilmatuista asiakirjoista löytyy digitoituna FamilySearchin hakemistosta (Catalog).
Historiakirjoista on 1920-1940-luvuilla tehty Suomen sukututkimusseuran toimesta puhtaaksikirjoitettuja kopioita (SSS – historiakirjakopiot). Kopiointityö kesti 25 vuotta ja saatiin päätökseen vuonna 1947. Alkuperäiset kopiot (säil. Kansallisarkisto) on sidottu seurakunnittain kirjoiksi. Kansien värin vuoksi niitä kutsutaan myös mustiksi kirjoiksi. Mustien kirjojen tiedot ulottuvat yleensä vuoteen 1850 saakka.
FamilySearchiin on nimienpoiminnalla kerätty kastettujen lasten nimet ja heidän vanhempansa sekä joidenkin seurakuntien vihittyjen tiedot. Tämä nimienpoiminta tehtiin suurimmasta osasta seurakuntia ja pohjautuu ensisijaisesti mustiin kirjoihin. FamilySearchin Family Treestä näiden lasten profiilit löytyvät parhaiten etsimällä syntyneiden kirjasta löytyvällä lapsen etunimellä, kastepäivällä ja paikalla sekä vanhempien etunimillä. Joistakin seurakunnista tätä nimienpoimintaa ei tehty ja luettelo niistä seurakunnista löytyy täältä.
FamilySearch kuvaa jatkuvasti uusia historiallisia asiakirjoja ympäri maailman ja myös Suomesta on tullut uusia alkuperäisistä kuvattuja mm. voutien tilikirjoja ja läänien tilikirjoja. Näitä uusia kuvattuja voi etsiä FamilySearchin kuvatietokannasta.
Tekemiäni sukututkimukseen ja FamilySearchiin liittyviä videoita
-
YouTube
Videoita FamilySearchin käytöstä, sukututkimuksesta ja ehkä vähän muustakin.
-
Haasteita suomalaisessa sukututkimuksessa
Sukututkimuksen tekeminen on välillä vaikeaa Suomessa. Tässä esityksessä kerron muutamia tärkeimpiä haasteita, joita tavallisesti tulee eteen.
-
Suomalaisen sukututkimuksen peruslähteet
Mistä lähteistä voi löytää tietoa suomalaisista esivanhemmista ja kuinka näitä lähteitä voi löytää. Tässä esityksessä käyn läpi muutamia peruslähteitä.
-
Miksi valitsin FamilySearchin
Tarjolla on paljon erilaisia sukututkimusohjelmia. Kerron teille niistä asioista ja ominaisuuksista, jotka vaikuttavat minun valintaani käyttää FamilySearchiä sukututkimuksen tekemiseen.
RootsTech 2022 sukututkimustapahtuman suomenkieliset videot
-
FamilySearchin hyötyjä sukututkimuksessa
10 erilaista videota erilaisista tavoista, joilla FamilySearch voi auttaa, kun etsii tietoja esivanhemmistaan - Heidi Kuosmanen
-
Suomenkielinen FamilySearch esittelyvideo
Sirpa Yarvensivu
-
FamilySearch mobiilisovellukset - Family Tree ja Muistot
Pekka Holopainen
Alla olevat tietoiskut on tallennettu Suku2021 -tapahtuman FamilySearch-osastolla
-
Vakiomuotoiset paikannimet
Mitä vakiomuotoiset paikannimet ovat FamilySearchissä, kuinka ne toimivat ja mitä hyötyä niistä on sukututkimuksessa.
-
Miten seuraan esivanhempaa FamilySearchissä
Varsinainen esitys
-
Miten seuraan esivanhempaa FamilySearchissä, jälkiosa
Varsinaisen esityksen jälkeinen loppukeskustelu