Sukututkimus Suomessa
Päivitetty 4.10.2023
– Asiointipalvelussa voi selata digitoituja aineistoja, tilata asiakirjoja tutkijasaleihin tai tehdä yksittäisiin asiakirjoihin kohdistuvia tietopyyntöjä verkkolomakkeen avulla.
– Kari Kujansuun käynnistämä ja hallinnoima sivusto, jossa sukututkijat voivat yhdessä luoda hakemistoja kirkonkirjoihin ja muihin Kansallisarkiston aineistoihin.
– Emäseurakunnat, perustamisvuosi, historian- ja rippikirjojen alkamisvuosi
– Teemojen tarkoituksena on auttaa tutkijaa löytämään laajasta aineistomassasta itseään kiinnostavia lähteitä. Portissa on käsitelty enimmäkseen käytetyimpiin ja kysytyimpiin kuuluvia teemoja ja aineistoja.
– Sanomalehdet, aikakauslehdet, pienpainatteet, kirjat, käsikirjoitukset, kartat, nuotit, kortistot
– Kansalliskirjasto: Digitaaliset aineistot
– Kansallisarkisto – Hae ja selaa renovoitujen tuomiokirjojen ilmoitusasioiden pöytäkirjoja vuosilta 1810-1870.
– Tervetuloa etsimään tietoja Helsingin kaupunginarkistossa säilytettävästä aineistosta. Siellä on haettavissa digitoituna yli 1,6 miljoonaa sivua Helsingin kaupungin asiakirjoja sekä 20 000 historiallista karttaa tai piirustusta.
– släktingar.se: Historiallinen kalenteri ja ruotsalaiset kirkkopyhät
– Suomen Sukututkimusseura, SukuHaku, vaatii jäsenyyden
– Venäläisiltä joukko-osastoilta jäi Suomeen runsaasti niiden toimintaan liittyneitä asiakirjoja pääosin vuosilta 1808–1918 sekä karttoja ja piirustuksia samalta ajanjaksolta – Kansallisarkisto Arkistojen Portti
– Espoon, Helsingin, Hyvinkään, Kuopion, Nokian, Porin, Seinäjoen, Tampereen, Vaasan ja Ylöjärven seurakuntien hautausmaille haudattujen vainajien hautapaikkoja. Hautahaussa on noin 830 000 hautapaikan tiedot.
– Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hautausmaat: Turun, Kärsämäen, Katariinan, Paattisten, Kakskerran, Kuusiston, Piikkiön ja Maarian hautausmaa sekä Maarian kirkkomaa. Jyväskylän seurakunnan hautausmaat
– Tilastollisen päätoimiston tilastoarkisto (KA) – Luettelo kuolleista, joista digitoitu 1936-1941, 1955-1965, Digihakemisto
Tähän tiedostoon on koottu perustiedot niistä viime sotien aikana sotatehtävissä olleista ja sodissa menehtyneistä, jotka kirkon- tai henkikirjojen mukaan kuollessaan olivat kirjoilla rajan taakse jääneessä Karjalassa. Tiedostoon kuuluvat myös ne menetetyssä Karjalassa syntyneet sotavainajat, jotka on haudattu luovutetun alueen hautausmaihin. Mukaan on pyritty myös ottamaan sodan takia nyky-Suomeen kirkonkirjansa muuttaneita kaatuneita, sikäli kun heistä on kyetty saamaan tietoja. – Anna-Maija Ortamo-Närvä
– Fil.lis. Eljas Orrman, Helsinki, Suomen Sukututkimusseura, SukuHaku, vaatii jäsenyyden
– Sukutilat Webissä on Suomen maatiloista koottu tietokanta, johon parhaillaan digitoidaan 1900-luvulla julkaistujen maatilamatrikkelien tietoja. Tarkoituksena on kerätä samaan tietokantaan myös tämän hetken tilatietoja sekä sodassa luovutettujen alueiden maatilojen tietoja.
– paikallishistoria.fi (Elimäki, Iitti, Jaala, Sipola Anjalankoski, Valkeakoski, Valkeala, Vehkalahti, Virolahti)
– Lasse Iso-Iivarin keräämiä isäntäluetteloita Turun- ja Porin sekä Hämeen ja Uudenmaan läänien alueilta