Linkkejä
Olen kerännyt tähän erilaisia sukututkimukseen liittyviä linkkejä.
Pyydän ystävällisesti ilmoittamaan yhteydenottolomakkeella, jos jokin linkki ei toimi.
Nimistöä ja sanastoa
Sukututkimus Suomessa
– Kari Kujansuun käynnistämä ja hallinnoima sivusto, jossa sukututkijat voivat yhdessä luoda hakemistoja kirkonkirjoihin ja muihin Kansallisarkiston aineistoihin.
– Emäseurakunnat, perustamisvuosi, historian- ja rippikirjojen alkamisvuosi
– Tiedosto on professori Seppo Suvannon eri lähteistä kokoama, ja se sisältää koko nimeltä mainitun talollisväestön, lampuodit, rengit, piiat, itselliset, talottomat, käsityöläiset sekä kartanoiden haltijat palvelusväkineen.
– Sanomalehdet, aikauslehdet, pienpainatteet, kirjat, käsikirjoitukset, kartat, nuotit, kortistot
– Teemojen tarkoituksena on auttaa tutkijaa löytämään laajasta aineistomassasta itseään kiinnostavia lähteitä. Portissa on käsitelty enimmäkseen käytetyimpiin ja kysytyimpiin kuuluvia teemoja ja aineistoja.
Tähän tiedostoon on koottu perustiedot niistä viime sotien aikana sotatehtävissä olleista ja sodissa menehtyneistä, jotka kirkon- tai henkikirjojen mukaan kuollessaan olivat kirjoilla rajan taakse jääneessä Karjalassa. Tiedostoon kuuluvat myös ne menetetyssä Karjalassa syntyneet sotavainajat, jotka on haudattu luovutetun alueen hautausmaihin. Mukaan on pyritty myös ottamaan sodan takia nyky-Suomeen kirkonkirjansa muuttaneita kaatuneita, sikäli kun heistä on kyetty saamaan tietoja. – Anna-Maija Ortamo-Närvä
– Fil.lis. Eljas Orrman, Helsinki
– Sukutilat Webissä on Suomen maatiloista koottu tietokanta, johon parhaillaan digitoidaan 1900-luvulla julkaistujen maatilamatrikkelien tietoja. Tarkoituksena on kerätä samaan tietokantaan myös tämän hetken tilatietoja sekä sodassa luovutettujen alueiden maatilojen tietoja.
– paikallishistoria.fi (Elimäki, Iitti, Jaala, Sipola Anjalankoski, Valkeakoski, Valkeala, Vehkalahti, Virolahti)
Lähteitä Ruotsista
– Här kan du söka i Riksarkivets digitala arkiv, register och databaser i Digitala forskarsalen samt söka information om arkiv och arkivinstitutioner i Sverige i Nationella Arkivdatabasen.
– Översikt över ArkivDigitals
bildarkiv efter läner. Tillagda volymer sedan vi startade
– Databasen innehåller i dag ca 500 000 uppgifter om indelta soldater som tjänstgjorde mellan 4/12 1682 och 31/12 1901 i Yngre Indelningsverkets organisation
– Bebyggelsenamnen i norra Halland (Himle, Viske och Fjäre härader) — Skrifter utgivna genom ortnamnsarkivet i Uppsala
Sukututkimusta Suomen ulkopuolella ja siirtolaisuus
– Siirtolaisuusinstituutti on ainoa sekä muuttoliikkeiden tutkimukseen että dokumentoimiseen erikoistunut laitos Suomessa.
– Siirtolaisinstituutti (Siirtolaisrekisteri on poissa käytöstä alkuvuoden 2020 vanhentuneen teknologian vuoksi. Palvelu tulee uudelleen tarjolle syksyllä 2020.)
– Sivusto, jossa siirtolaisuuteen liittyviä linkkejä – Staffan Storteir
– Free access to over 20,000 images of Registers produced by the Archbishops of York, 1225-1650, in addition to a growing searchable index of names, subjects, places and organisations.
– These people are listed in the book as living in the following towns in the Upper Peninsula of Michigan in 1926.
– Laaja sukututkimukseen liittyvä linkkisivusto – Cyndi Ingle
Karttoja ja paikannimistöä
– Mikko Kutilaisen luoma karttapalvelu, jonka pohjana toimii Maanmittauslaitoksen Vanhat painetut kartat -arkisto. Vanhimmat kartat vuodelta 1928.
– Kotimaisten kielten keskuksessa laadittu laaja asuttujen paikkojen hakemisto, joka sisältää noin 23 000 nimeä.
– Nimisampo on kaikille avoin verkkopalvelu suomalaisesta paikannimistöstä kiinnostuneiden tutkijoiden ja suuren yleisön käytettäväksi. Nimistöä voi tarkastella kartoilla, datana ja tilastollisesti.
Sukupuuohjelmia, omalla koneelle ladattavia
Nettisukupuita
– Your free learning, research, training, & activities center for family history: FamilySearch, Ancestry, MyHeritage, Findmypast
– Ilmainen sivusto sukutietojen etsimiseen ja sukupuun kokoamiseen, digitoituja ja indeksoituja dokumentteja, vaatii kirjautumisen
– Ilmainen kokeilu, indeksoituja dokumentteja. Sivusto on erikoistunut Brittein saarten, Irlannin, Australian ja Uuden Seelannin sekä Yhdysvaltojen ja Kanadan arkistoihin, DNA
FamilySearch:iin liittyviä sivustoja
– Easily create charts with your data gathered from FamilySearch.org. Also support creating charts with a GEDCOM file.
– Virtual Pedigree uses a dynamic expansion algorithm to expand the tree where you want to navigate. Virtual Pedigree allows you to intuitively navigate your tree without ever loading a new page. — BYU